Tomatsoppa med basilika
Total:
52
min
Svårighet:
Mellanliggande
Serveringar:
1
serveringar
Ingredienser
Olja för stekning
20 gram lök
1 vitlöksklyfta
1/2 morot
30 gram rå sötpotatis
1 msk tomatpuré
100 gram krossade tomater
15 gram soltorkade tomater
1,5 dl grönsaksbuljong
20 gram Vital Proteins Collagen Peptides
1 dl mjölk
1.25 gram Salt, bord
1.25 gram Kryddor, peppar, svart
Toppa med basilika
Toppa med grädde
Toppa med torkad persilja
Receptsteg
- Hetta upp oljan i en stor panna. Tillsätt lök och vitlök och fräs på låg värme i 10 minuter. Tillsätt morot, sötpotatis, tomatpuré, krossade tomater, soltorkade tomater och grönsaksbuljong. Koka i 20-25 minuter.
- Rör ner mjölken, Vital Proteins Collagen Peptides, basilikan och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen och använd en stavmixer för att mixa eller puréa soppan i en mixer. Värm upp soppan i en kastrull.
- Servera med förslagsvis: en klick grädde, hackade soltorkade tomater, basilikablad och hackade örter.